Promocija turizma

Geocultur: Udruga za stvaranje bolje turističke klime u Hercegovini

Gospodarstvo / Flash | 28. 02. 2015. u 07:12 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U petak je u prostorijama Kuglačkog kluba "Međugorje - Brotnjo" u Međugorju održana osnivačka skupština Udruge za promociju i razvoj geografije, kulture i turizma - GEOCULTUR.

Grupa mladih ali i nešto starijih entuzijasta u turizam, geografiju i kulturu Hercegovine došla je na inicijativu za pokretanje Udruge koja bi se bavila promocijom i razvojem navedenih područja. Budući da su Međugorje i Brotnjo na povoljnom geografskom položaju, Udruga je zamišljena da bude spona istoka i zapada, sjevera i juga Hercegovine.

''Ovo je mali korak ka stvaranju bolje "klime" u geografiji, kulturi i turizmu na području Hercegovine, ali i šire. Cilj Udruge je da se Hercegovina kao geografska i kulturna cjelinu prezentira na jedan drugačiji i alternativniji način turistima'', kazao je predsjednik Skupštine Udruge, Vidan Šaravanja, student Informatike i geografije Sveučilišta u Mostaru.

Udruga već ima članove u na području Brotnja, Čapljine, Ljubuškog, Konjica, te gradovima Mostaru, Trebinju i Širokom Brijegu. Pokrenut je međunarodni ekspertni tim koji okuplja ljude iz turizma, te geografe i umjetnike sa idejom da bude savjetničko tijelo za sve buduće projekte, ali i za sve ljude i organizacije koji se obrate za bilo kakvu stručnu pomoć.

Svi oni koji žele postati članovi Udruge mogu se javiti elektronskim putem na [email protected], a rad Udruge mogu pratiti na portalu - geocultur.org, navodi se u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close