Dostava hrane

Foodpanda i Donesi.com objavili partnerstvo

Gospodarstvo / Flash | 17. 12. 2014. u 10:40 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Svjetski portal za naručivanje hrane putem interneta  foodpanda, aktivan u preko 40 zemalja, na pet kontinenata, objavljuje da postaje partner sa  Donesi.com u Bosni i Hercegovini, Srbiji i Crnoj Gori. 

Pored toga,  foodpanda preuzima servise NetPincer u Mađarskoj  i Pauza u Hrvatskoj. Samo nekoliko sedmica nakon konsolidacije tržišta u Indiji i Meksiku, kroz akviziciju servisa TastyKhana i PedidosYa, foodpanda stremi ka liderskoj poziciji na tržištu redišnje istočne Europe. Ova regija ima veoma važnu ulogu u globalnoj strategiji tvrtke foodpanda.  

“Donesi.com je preteča na internet tržištu za naručivanje kućne dostave hrane u Bosni i Hercegovini, Srbiji i Crnoj Gori. Drago nam je da možemo da objavimo partnerstvo sa servisom foodpanda, koje će nam pomoći da svoj proizvod podignemo na novi nivo. Nastojat ćemo i dalje unaprijeđivati postojeće načine za naručivanje hrane, kako bismo svojim korisnicima omogućili veću udobnost, bilo kada i bilo gdje da se nalaze”, rekla je Ivana Zirojevic, osnivač i direktor Donesi.com.

Donesi.com i foodpanda će, na ovaj način, ponuditi naručivanje hrane iz preko 550 restorana u više od 20 gradova u Bosni i Hercegovini, Srbiji i Crnoj Gori. Korisnici mogu svoja omiljena jela naručiti vrlo jednostavno i udobno putem sajta Donesi.com ili mobilnih aplikacija (Android, iOS).

Za restorane, ovaj onlajn servis  omogućava povećanje prodaje u segmentu kućne dostave, kroz online i mobilne platforme i osigurava im najnoviju tehnologiju za prijem narudžbe, te pristup detaljnim poslovnim analizama. Globalno, foodpanda surađuje sa više od 35.000 restorana u preko 40 zemalja u Europi, Aziji, Bliskom Istoku, Africi i Južnoj Americi.

“Foodpanda je uvijek imala fokus na istočnoj Europi kao jednom od najvažnijih tržišta za kućnu dostavu hrane.  Nedavne akvizicije su u skladu sa našom vodećom pozicijom i omogućiće nam da svojim kupcima ponudimo još bolju i potpuniju uslugu.,” rekao je Ralf Wenzel, ko-osnivač i globalni generalni direktor foodpanda grupe.

U Bosni i Hercegovini, kupci imaju izbor od preko 80 restorana u u Sarajevu, Banja Luci, Bijeljini, Brčkom i Prijedoru.

U Srbiji, kupci u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Subotici, Pančevu, Zrenjaninu, Kragujevcu, Kruševcu, Kraljevu i Čačku, hranu mogu naručiti jednostavno i brzo putem Donesi.com, bez potrebe da telefoniraju. Postojeći kupci servisa foodpanda Srbija bit će preusmjereni na Donesi.com. Zajedno, foodpanda i Donesi.com nudit će kućnu dostavu hrane iz preko 450 restorana.

U Crnoj Gori, Donesi.com radi u 7 gradova, uključujući Podgoricu, Bar, Budvu, Kotor, Tivat, Herceg Novi i Nikšić.

U isto vrijeme, foodpanda objavljuje i pripajanje servisa NetPincer u Mađarskoj i Pauza u Hrvatskoj a kroz  ove akvizicije, foodpanda potvrđuje svoju vodeću ulogu u regiji središnjo-istočne Europe, gdje je aktivna u šest zemalja. 

Kopirati
Drag cursor here to close