Kontrola sive ekonomije

Fiskalizacijom ugostiteljstva i trgovina u Hrvatskoj naplata povećana više od 50%

Gospodarstvo / Flash | 28. 04. 2015. u 09:03 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar financija Hrvatske Boris Lalovac izjavio je danas u Sarajevu na regionalnoj konferenciji "Borba protiv sive ekonomije: preduvjet za investicije u Jugoistočnoj Europi", da je "siva ekonomija" u Hrvatskoj najrasprostranjenija u turizmu i ugostiteljstvu.

Dodao je da je prije dvije godine Vlada RH pokrenula proces fiskalizacije ugostiteljskih objekata i trgovina te da su postigli zapanjujuće rezultate - povećanje prihoda iznosilo je više od 50 posto.

Lalovac je istaknuo da je Ministarstvo financija RH uspostavilo i poseban ured za suzbijanje velikih poreznih prevara koji surađuje s Državnim odvjetništvom, te je nedavno dobilo podatke o štednji pojedinih državljana RH u susjednim državama na čijim računima se nalaze milijarde kuna.

Rekao je da će svi oni morati dokazati porijeklo te imovine, kao i da je zanimljivo da među njima ima i umirovljenika s vrlo malim prijavljenim prihodima a koji imaju veliku štednju u inozemstvu i da sada institucije utvrđuju da li je riječ o njihovom novcu ili novcu njihovih "prijatelja".

Lalovac je naglasio da će vrlo brzo imati konkretne akcije i da na tom području više nema nedodirljivih.

Kopirati
Drag cursor here to close