Kupoprodaja

Firma iz BiH kupila firmu iz BiH

Gospodarstvo / Flash | 26. 06. 2014. u 06:22 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tvrtka 'Prevent BH' d.o.o. Visoko kupio je dvije tehničko-tehnološke cjeline u vlasništvu poduzeća Kožno tekstilnog kombinata Visoko za četiri milijuna konvertibilnih maraka (KM), izvještava Indikator.ba. Kupoprodajni ugovori, uz ovjeru Federalne agencije za privatizaciju, potpisani su u ponedjeljak u Sarajevu.

'Prevent BH' kupio je tvornicu obuće Goruša i tvornicu regenerata i galanterije u Topuzovom polju, obje s pripadajućim zemljištem. Gorušu je 'Prevent BH' platio milijun konvertibilnih maraka i obvezao se da će preuzeti 130 radnika u roku od 30 dana od dana zaključenja kupoprodajnog ugovora i da će ih zaposliti na neodređeno vrijeme, a minimalno na tri godine.

Također, 'Prevent BH' se obavezao na financijska ulaganja u iznosu od 400 tisuća konvertibilnih maraka u godinu dana od zaključivanja kupoprodajnog ugovora.

Za tvornicu regenerata i galanterije 'Prevent BH' platio je tri milijuna eura. Preuzet će 50 radnika pod istim, prethodno spomenutim uvjetima koji vrijede za radnike Goruše. 'Prevent BH' se obvezao da će u idućih 12 mjeseci u tvornicu uložiti dva milijuna konvertibilnih maraka.

Kopirati
Drag cursor here to close