Ulaganja

FIPA traži kupca za Aluminij

Gospodarstvo / Flash | 21. 07. 2016. u 10:53 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Direktor Agencije za unapređenje stranih investicija (FIPA) Gordan Milinić posjetio je srijedu, 20. srpnja tvornicu Aluminij d.d. Mostar i sastao se s direktoricom tog društva Ružicom Udovičić, priopćeno je iz FIPA-e.

Direktor FIPA-e informisao je direktoricu Aluminija o intenzivnim aktivnostima FIPA-e na privlačenju stranih investitora i iskazao spremnost da se stranim investitorima na adekvatan način predstave ogromne kako privatizacijske tako i investicijske mogućnosti mostarskog Aluminija.

Aluminij d.d. Mostar je odlukom Vlade Federacije BiH uvršten u plan privatizacije za 2016. godinu, što predstavlja odličan trenutak da se Aluminij promovira stranim investitorima.

Mostarski Aluminij zahvaljujući suvremenim proizvodnim pogonima, čistoći metala koja dostiže nivo od 99,8 posto i proizvodnim kapacitetom od 130 tisuća tona primarnog i dodatnih 30 tisuća tona pretopljenog metala, predstavlja izuzetno konkurentan gospodarski subjekat ne samo u BiH nego i na međunarodnom tržištu metala.

Aluminij trenutno zapošljava preko 800 radnika, a više od 90 posto proizvoda se izvozi izvan granica BiH pri čemu se ostvaruje godišnja vrijednost izvoza veća od 150 milijuna eura.

Na sastanku se, pored privatizacijskih mogućnosti koje se otvaraju stranim investitorima, razgovaralo i o ogromnim investicijskim potencijalim Aluminija kroz instaliranje prerađivačkih kapaciteta čime bi se omogućila viša razina prerade proizvoda i kreiranje dodatne vrijednosti.

FIPA će u narednom razdoblju intenzivno raditi na pronalasku adekvatnog stranog partnera za mostarski Aluminij kako bi se stimuliralo dodatno investiranje, kreiranje novih radnih mjesta i jačanje globalne konkurentnosti tog mostarskog giganta, priopćili su iz FIPA-e.

Kopirati
Drag cursor here to close