Rasprava

Federalna vlada odobrila Autocestama FBiH zaduženje od 150 milijuna KM

Gospodarstvo / Flash | 22. 07. 2014. u 11:01 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vlada Federacije BiH je donijela Odluku o izdavanju garancije u korist UniCredit Bank d.d. Mostar i Intesa Sanpaolo banka d.d. Bosna i Hercegovina i Sparkasse Bank d.d. Sarajevo i Sberbank BH d.d. Sarajevo i Union banka d.d. Sarajevo za kreditno zaduženje Javnog poduzeća Autoceste Federacije Bosne i Hercegovine d.o.o. Mostar na iznos od 150.000.000 KM uvećano za kamatu i druge pripadajuće troškove po Ugovoru o sindiciranom dugoročnom kreditu s valutnom klauzulom.

Ovlašteno je Federalno ministarstvo financija da, uime Vlade FBiH izda, a federalni ministar financija potpiše ispravu o davanju garancije utvrđene prema uvjetima ugovora o ovom kreditu.

Ovim kreditnim zaduženjem bila bi osigurana sredstva koja su obaveza Bosne i Hercegovine pri izgradnji Koridora Vc po zaključenim ugovorima o financiranju sa EIB-om i EBRD-om, a bila bi korištena po drugoj fazi financiranja izgradnje Koridora Vc po planiranoj dinamici.

Konačnu odluku o ovom zaduženju donijet će Parlament Federacije BiH, navodi se u priopćenju iz Ureda za informiranje Vlade FBiH.

Kopirati
Drag cursor here to close