bit će bolje

Fadil Novalić optimist: Čestitka građanima za Praznik rada

Gospodarstvo / Flash | 29. 04. 2016. u 13:14 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić je, povodom 1. svibnja - Međunarodnog praznika rada, uime Vlade FBiH i svoje osobno, građanima Bosne i Hercegovine uputio čestitku.

"Iskreno vam čestitam Prvi svibanj, uz želju da ga provedete u dobrom raspoloženju, ali i u optimizmu da vrijeme koje je pred nama donosi bolje ekonomske i socijalne uvjete za život", naveo je Novalić u čestitci.

Vlada Federacije BiH čini sve kako bi bila otvorena nova, prije svega proizvodna radna mjesta i, na taj način, omogućeno što većem broju građana da žive od svog rada. Desetine milijuna konvertibilnih maraka poticajnih sredstava iz ovogodišnjeg Proračuna Federacije BiH i iz Federalnog zavoda za zapošljavanje predstavljaju dobar stimulans za poslodavce da otvaraju nova radna mjesta.

Za iste namjene planirana su i sredstva kroz programe nekoliko federalnih ministarstava.

Čvrsto sam uvjeren da će i novi Zakon o radu uvesti više reda u ovu oblast, zaštititi prava radnika i dodatno otvoriti prostor za nova upošljavanja.

Bolji dani za realni sektor znače sigurnije dane i za umirovljenike, borce, zdravstvo i školstvo, jer će izvori financiranja ovih prava i djelatnosti biti stabilniji - kaže se u prvosvibanjskoj čestitki premijera Novalića, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.

Kopirati
Drag cursor here to close