Poslije požara

Fabrika duhana Mostar ide u stečaj

Gospodarstvo / Flash | 29. 09. 2016. u 12:28 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Federalna vlada je na sjednici održanoj u četvrtak u Sarajevu prihvatila izvještaj Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva o stanju u privrednom društvu Fabrika duhana Mostar d.d. Mostar, te zadužila Poresku upravu FBiH - Kantonalni porezni ured Mostar da, kao povjeritelj, podnese zahtjev za pokretanje stečajnog postupka u Fabrici duhana Mostar.

Vlada FBiH je usvojila i informaciju Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije o rješavanju statusa radnika u gospodarskim društvima Konfekcija „Borac“ d.d. Zenica - u stečaju i Konfekcija „Borac“ d.d. Banovići.

Nadzorni odbor Konfekcije ,.Borac“ d.d. Travnik je zadužen da, na prijedlog Uprave ovog poduzeća, donese Odluku o izdvajanju dijela sredstava Konfekcije „Borac“ d. d. Travnik koja su uplaćena na račun Federalnog zavoda za mirovinsko i invalidsko osiguranje nakon prodaje Hotela „Lipa“ putem Agencije za privatizaciju u FBiH u postupku male privatizacije.

Ova izdvojena sredstva namijenjena su za uplatu doprinosa za mirovinsko i invalidsko osiguranje za radnike koji su stekli uvjete za odlazak u mirovinu, a prema spisku ovjerenom od strane Federalnog za voda za mirovinsko i invalidsko osiguranje, i to za četrnaest radnika Tvornice konfekcije „Borac“ d.d. Banovići u iznosu od 150.289,86 KM i šest radnika Tvornice konfekcije „Borac“ d.d. Zenica - u stečaju u iznosu od 34.402,31 KM, priopćila je Vlada.

Kopirati
Drag cursor here to close