Poplavljenima

EU spremila 43 milijuna eura pomoći poduzećima u BiH

Vijesti / Svijet | 01. 09. 2014. u 07:33 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Delegacija EU u BiH pokrenula je program za oporavak od poplava vrijedan 43,52 milijuna eura, putem koga će biti dodijeljena bespovratna pomoć malim i srednjim poduzećima koja su u svibnju pretrpjela veliku materijalnu štetu od poplava.

EU sufinancira ovaj projekt sa 42,24 milijuna eura.

Pomoć će uključivati sredstva koja su u izravnoj vezi s s individualnim potrebama, kao što su nabavka opreme i materijala, rekonstrukcija poljoprivredne infrastrukture, pružanje tehničke pomoći radi poboljšanja produktivnosti, te pružanje pomoći poduzećima u stvaranju prihoda zasnovanog na pristupu lanca vrijednosti, piše Dnevni avaz pozivajući se na izvore iz Delegacije EU u BiH.

Ove aktivnosti usmjerene su na zadržavanje radnih mjesta, kao i proširenje mogućnosti za zapošljavanje.

Za ovaj program mogu se prijaviti poduzeća koja se bave proizvodno-uslužnom djelatnošću, a registrirana su u općinama Maglaj, Odžak, Domaljevac - Šamac, Orašje, Tuzla, Sanski Most, Živinice, Zenica, Srebrenik, Lukavac, Žepče, Bijeljina, Šamac, Doboj, Prijedor, Banjaluka, Modriča, Laktaši, Srbac, Žekovići, Vukosavlje, Donji Žabar, Čelinac i Brčko.

Pojedinačni iznos sredstava za koje se može podnijeti zahtjev iznosi od 10.000 KM do 150.000 KM po poduzeću, a rok za podnošenje prijava je 22. rujna.

Iz Delegacije EU u BiH poručuju da zahtjevi koji po specifičnosti visine pomoći prelaze navedene iznose mogu biti podvrgnuti posebnoj evaluaciji.

Kopirati
Drag cursor here to close