Okosnica rasta ekonomije

EU osigurala 2 milijuna dolara za konzultantske usluge malim i srednjim poduzećima

Gospodarstvo / Flash | 08. 05. 2015. u 12:42 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Konferencija kojom je službeno označen početak realizacije dvogodišnjeg programa koji financira Europska unija "Podrška konkurentnosti malih i srednjih poduzeća (MSP) u BiH" otvorena je danas u Sarajevu.

Ukupna vrijednost programa je 2,65 milijuna eura, od čega je EU osigurala dva milijuna eura iz sredstava IPA 2013.

Šef Ureda Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD) u Sarajevu Ian Brown pojasnio je da će osiguranim sredstvima bh. malim i srednjim poduzećima biti pružene konzultantske usluge da bi ih približili najboljim praksama EU.

Rekao je da mala i srednja preduzeća predstavljaju okosnicu rastuće ekonomije te da ona pokreću rast i inovacije zbog čega EBRD podržava njihov razvoj u BiH.

Šef Izaslanstva EU u BiH i specijalni predstavnik EU veleposlanik Lars-Gunnar Wigemark istaknuo je da vjeruje da je budućnost BiH u povećanju broja malih i srednjih poduzeća koja će osigurati više radnih mjesta te biti u stanju odgovoriti na inostranu potražnju i povećaju konkurentnost zemlje.

Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović kazao je da je ovo jedan u nizu stotina projekata podrške koju nam pružaju EU i EBRD, a bez kojih gotovo ništa ne bilo isto.

Ovaj dvogodišnji projekt provodi EBRD putem svoga programa podrške malim poduzećima, kao nastavak ranijih aktivnosti na povećanju konkurentnosti MSP u BiH, kako na domaćem, tako i na regionalnom i međunarodnom tržištu.

Kopirati
Drag cursor here to close