Nikog na poslu u 7.30

Emir Dubaija zatekao prazne urede javnih službi pa podijelio otkaze

Gospodarstvo / Flash | 30. 08. 2016. u 15:30 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vladar arapskog emirata Dubaija, šeik Mohammed bin Rashid al-Maktoum, prošle je nedjelje nenajavljeno došao u inspekciju u urede javnih službi gdje je zatekao samo prazne radne stolove, nakon čega je devet visokih dužnosnika dobilo otkaz.

Kako navode lokalni medij, šeik Mohammed bin Rashid svoju je inspekciju započeo u 7.30 ujutro te je očekivao da će zaposlenike naći na svojim radnim mjestima budući da je nedjelja u Emiratima radni dan. Video koji je na Twitteru objavio vladin ured za medije pokazuje kako je u tom trenu šeik bio jedini čovjek u ured, prenosi Anadolija.

Nakon iznenadnog posjeta, devet visokih dužnosnika dobilo je otkaz.

Vladin ured za medije u Dubaiju nije objavio imena šefova koji nisu bili na poslu, ali je objavljeno da su zbog ležernog odnosa prema poslu njih čak devetorica odmah dobili otkaz.

Druga 'inspekcija' koju je obavio toga dana bila je puno uspješnija. Svi službenici zaposleni u imigrantskom uredu međunarodne zračne luke Dubai bili su na poslu, objavila je Al-Arabiya TV.

Kako pišu lokalne Gulf News novine, Šeik Mohammed poznat je po svojim ranojutarnjim inspekcijama kako bi "osigurao da vladine službe budu u skladu sa svjetski priznatim standardima".

Kopirati
Drag cursor here to close