Rudarska mehanizacija

Elektroprivreda BiH za rudnik Kreka nabavlja šest buldožera vrijednih 3,4 milijuna KM

Gospodarstvo / Flash | 22. 04. 2014. u 17:02 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Direkciji Rudnika 'Kreka' u Tuzli sutra će, u nazočnosti Elvedina Grabovice, generalnog direktora JP Elektroprivrede BiH i Senada Sarajlića, izvršnog direktora za proizvodnju, Enver Omazić, direktor RU ¨Kreka ¨ i Kemal Garić, direktor kompanije NGH d.o.o. Tuzla, potpisati 3,4 milijuna KM vrijedan Ugovor o nabavci šest buldožera marke PR-754 Litronic.

Nabavka buldožera je investicija JP Elektroprivreda BiH. Nova rudarska mehanizacija je jedan od preduvjeta za održavanje postojeće i dostizanje planirane proizvodnje uglja, kao i potrebne razine rudarskih radova na otkrivci.

JPEPBiH će u procesu dokapitalizacije u RU ¨Kreka¨ investirati 53, 6 milijuna KM. Ukupna vrijednost dosadašnjih investicija je 35, 6 milijuna KM.

Osim buldožera PR-754 Litronic, najznačajnije investicije JPEPBiH u RU ¨Kreka¨ su generalni remont bagera SRs 402 15/1,5 ¨Dubrave¨ i SH -630 ¨Šikulje¨, mašina za izradu jamskih prostorija, oprema za rudarstvo i rezervni dijelovi, gumene transportne trake, bunari za odvodnjavanje, dok je u planu nabavka preostale rudarske mehanizacije - bager gusjeničar, cjevopolagač, kamioni kiper te remont rotornih bagera SR -401 /2 i SR – 402/6, priopćila je Služba za komunikacije JPEPBiH.

Kopirati
Drag cursor here to close