Župan

Dubrovnik dobio bitku za Pelješki most

Gospodarstvo / Flash | 12. 05. 2015. u 14:06 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić rekao je u utorak u Dubrovniku kako je ta županija dobila mukotrpnu bitku za kopneno povezivanje s ostatkom Hrvatske tj. Pelješki most, te kako će ostati jedinica područne samouprave, odnosno regija za sebe.

Na svečanoj sjednici u sklopu obilježavanja Dana županije, Dobroslavić je ustvrdio kako nema više nikoga tko osporava gradnju Pelješkog mosta.

''Pelješki most će se nastaviti graditi. Nema više nikoga tko drugačije govori. Ni u Hrvatskoj, niti u Europi. Dobili smo i bitku za regionalni status. Ova županija u nekom budućem preustroju ostat će jedinica područne samouprave, odnosno regija. Malo tko ozbiljan to još spori. Utihnuli su oni koji su zagovarali ukidanje županija, gradova i općina'', rekao je Dobroslavić te dodao kako oni koji trenutno zagovaraju ukidanje županija to rade isključivo iz političkih interesa.

''Onima koji misle kako županije treba ukinuti jer ih oni ne mogu politički osvojiti možemo poručiti da je legitimno željeti politički uspjeh, ali se zbog toga ne mijenja teritorijalni ustroj države'', istaknuo je župan dubrovačko-neretvanski te dodao kako i dalje ustraje na povezivanju Dubrovnika s ostatkom Hrvatske autocestom.

''Naša županija ustraje na povezivanju Dubrovnika autocestom, dionicom Ploče-Osojnik, kroz našu županiju. Tako je to planirano prostornim i strateškim dokumentima ove države. I tako to naša Vlada treba i ostvariti. Mi moramo povezati Hrvatsku, a naši susjedi znat će i bez naše pomoći, sebe povezati'', rekao je Dobroslavić.

Ustvrdio je kako Vlada mora što prije riješiti pitanje granica na moru kako ''pojedincima ne bi palo na pamet svojatati Prevlaku'', te naglasio kako se veseli investicijskom valu koji se trenutno događa u najjužnijoj županiji, poglavito ulaganjima u Zračnu luku Dubrovnik i Luku Ploče.

Kopirati
Drag cursor here to close