Swisslion Takovo

Drašković želi preuzeti Agrokorov posao u Srbiji

Gospodarstvo / Flash | 27. 04. 2017. u 17:13 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Rodoljub Drašković, vlasnik koncerna Swisslion Takovo, želi preuzeti Agrokorovo poslovanje u Srbiji, piše Nedeljnik. Kako piše taj list, Drašković je ponudio vlasniku Agrokora Ivici Todoriću i srpskoj vladi (kao zainteresiranoj strani) da preuzme upravljanje Agrokorovim poslom u Srbiji.

Drašković, piše Nedeljnik, nudi krizni menadžment, a zauzvrat traži 35 posto udjela u Agrokoru. Poznati srpski biznismen obavezao bi se platiti dugove dobavljačima do kraja ove godine i da od siječnja sljedeće godine bankama povjeriteljima mjesečno vraća milijun eura.

Drašković kaže da je Swisslion spreman preuzeti upravljanje na ograničeni period od četiri godine, a prvi uvjet je puna samostalnost u odlučivanju i rukovođenju.

''Do kraja godine izvršio bih kompletnu financijsku konsolidaciju sustava Agrokora u Srbiji. Garantujem da bi svi krediti bili vraćeni u sljedeće dvije godine'', kaže Drašković za Nedeljnik.

Tvrdi još da bi mu trebalo mjesec i po da pokrene oporavak te kompanije. Kao svoju referencu ističe uspješnu revitalizaciju propalih tvrtki koje je privatizirao i učinio profitabilnim.

Agrokorov biznis u Srbiji obuhvaća maloprodajni biznis Merkator i proizvodne kompanije Frikom, Dijamant, Mivela i Kikindski mlin.

Kopirati
Drag cursor here to close