Uskoro na Vladi

Dostavljeni prijedlozi za novi zakon MIO-a

Gospodarstvo / Flash | 11. 02. 2016. u 08:17 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prednacrt zakona o mirovinsko-invalidskom osiguranju, koji je sačinjen u okviru reforme mirovinskog sustava u Federaciji, bit će razmatran na sjednici Vlade FBiH, koja će biti održana 12. veljače, a nakon čega će biti upućen u dalju proceduru.

To su za dnevni list "Faktor" potvrdili u Ministarstvu rada i socijalne politike FBiH.

''Napominjemo kako je u tijeku izrade ovog zakona održano niz sastanaka sa drugim zainteresiranim stranama, između ostalih, sa Savezom samostalnih sindikata BiH, Udruženjem poslodavaca FBiH i Savezom udruženja umirovljenika u FBiH. Oni su u pismenoj formi dostavili prijedloge, primjedbe i sugestije na Prednacrt zakona, a koje su razmotrene i djelomično usvojene i ugrađene u tekst zakona. Prednacrt će biti razmatran na sjednici Vlade FBiH koja će biti održana 12. veljače'', pojašnjava Vesko Drljača, federalni ministar rada i socijalne politike.

Dodaje kako je podršku prednacrtu zakona o MIO dalo i Ekonomsko socijalno vijeće za teritorij FBiH, koje je više puta razmatralo tekst zakona, te istaklo da isti predstavlja dobru osnovu za bolje uređenje oblasti mirovinskog i invalidskog osiguranja.

''Kako je riječ o propisu koji je od izuzetne važnosti za FBiH, posebno ističemo da će Prednacrt zakona o MIO biti razmatran kroz redovnu parlamentarnu proceduru. Time će se kroz širu javnu raspravu odlučiti o prijedlozima, primjedbama i sugestijama iznesenim u tijeku njegove izrade, a koje nisu uvažene i ugrađene u tekst zakona'', objasnio je Drljača za "Faktor".

Kopirati
Drag cursor here to close