RS u prednosti

Dodik: Uvjeti za kandidatski status BiH sada zahtjevniji nego ranije

Vijesti / Flash | 30. 03. 2015. u 15:46 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Uvjeti za kandidatski status BiH su sada zahtijevniji nego ranije'', ustvrdio je predsjednik RS-a Milorad Dodik i podsjetio prvog zamjenika visokog predstavnika u BiH Davida Robinsona na ranije uvjete koje je EU pred BiH postavila.

Na sastanku u Banja Luci Dodik je podsjetio i na proaktivnu ulogu koju je Republika Srpska u procesu ispunjavanja tih uvjeta imala sve vrijeme, priopćeno je iz kabineta entitetskog predsjednika.

Dodik je ponovio da smatra da su svi uvjeti za gašenje institucije visokog predstavnika ispunjeni i da ne vidi svrhu njegovog daljnjeg zadržavanja u BiH.

Što se tiče pitanja imovine, Dodik je ponovio i veleposlaniku Robinsonu da RS neće pristati da se odvojeno rješavaju pitanja vojne i ostale imovine u BiH, i podsjetio na niz ranijih dogovora koji su postizani o tom pitanju, ali nikada nisu ispoštovani do kraja.

''S OHR-om možemo razgovarati o svim problemima'', istaknuo je entitetski predsjednik i naglasio da je za RS svaki intervencionizam, pa i od te institucije apsolutno neprihvatljiv.

''Nakon što je brzo formirala sve organe vlasti, poslije provedenih općih izbora, RS je već krenula u usvajanje niza reformskih zakona, koji su praktičan odogovor na preporuke Europske komisije'', istaknuo je Dodik tijekom današnjeg sastanka.

Kopirati
Drag cursor here to close