Izborna godina

Dodik: Pitajte nadležne u Elektroprivredi RS zašto su zaposlili 600 novih radnika prošle godine

Vijesti / Flash | 06. 04. 2015. u 14:15 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik nije želio danas da komentira je li zbog izborne godine lani značajno povećan broj radnika u “Elektroprivredi RS-a”.

U tom najvećem javnom poduzeću u RS-u u 2014. godini bilo je zaposleno čak 9.056 radnika i taj broj je povećan u odnosu na 2013., kada ih je bilo 8.455, za 601 radnika, službeni su podaci "Elektroprivrede".

''Nisam glasnogovornik “Elektroprivrede RS-a” i nemam te podatke'' rekao je Dodik na pitanje novinarima u Banjoj Luci te naveo da to treba pitati odgovorne u tom preduzeću.

Komentirajući imaju li političari u BiH prevelike plaće u odnosu na radnike, entitetski predsjednik je ponovio stav da je iznos njegove zarade poznat i određen za tu dužnost koju obavlja.

Iznio je stav da su u javnom sektoru u RS-u, u obrazovanju i policiji, plaće za 200 KM veće nego, primjera radi, u Srbiji.

''Drugo pitanje je realni sektor'' rekao je Dodik navodeći da u toj oblasti ima nekih koji ne dobijaju redovno plaće, a nekima su redovne zarade.

Smatra da drastično velike zarade dobivaju pojedinci na nivou BiH te da su neki poslanici primali i po 7.000 ili 8.000 KM.

Kopirati
Drag cursor here to close