Sve pod konac?

Do sada nijedna ilegalno postavljena terasa u Mostaru

Vijesti / Politika | 06. 05. 2014. u 13:58 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mostarska gradska inspekcija već nekoliko dana aktivno radi na kontroli ugostiteljskih objekata te pregledava imaju li vlasnici navedenih objekata uredne dozvole za postavljanje stolova i stolica na javnim površinama.

Do sada, prema riječima voditelja Službe za inspekcijske poslove grada Mostara Hilme Đidelije, nema ilegalno postavljenih objekata.

- U tijeku su odobrenja za zahtjeve, a do sada prilikom naše kontrole svi su imali odobrene zahtjeve za postavljanje stolova i stolica na javnu površinu tako da problema nema, kazao je Đidelija za Dnevni list.

Naime, za vrijeme trajanja ljetne sezone vlasnici su dužni Gradskoj upravi uputiti zahtjev za izdavanje dozvola kako bi mogli postaviti stolove i stolice na javnu površinu.

Pored ugostiteljskih terasa, dozvole su izdane i za postavljanje pokretnih radnji i tezgi te rashladnih uređaja. O točnom broju zahtjeva koji su podneseni Đidelija nije mogao govoriti zbog činjenice kako se zahtjevi predaju Odjelu za urbanizam.

Osim ovih aktivnosti, inspekcijska služba grada Mostara svakodnevno je na terenu i zbog brojnih drugih ilegalnih radnji po pitanju gradnje, te zauzimanja javnih površina.

Đidelija je tom prilikom naveo kako su njihove aktivnosti i rad na terenu svakodnevni te da ukoliko uoče problem, nalože vlasniku uklanjanje određenih objekata.

- Do sada nije bilo nikakvih problema, jer vlasnici postupaju u skladu s nalozima inspektora, kazao je Đidelija.

Kopirati
Drag cursor here to close