BiH-MMF

Do kraja ožujka rok za završetak pregleda i novu tranšu iz stand-by aranžmana

Vijesti / BiH-EU | 21. 02. 2013. u 13:52 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zamjenica ministra financija i trezora BiH Edita Đapo razgovarala je danas sa šefom Misije Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) za BiH Ronom Van Roodenom i rezidentnim predstavnikom MMF-a u BiH Rubenom Atoyanom.

Na sastanku je razgovarano i o rezultatima drugog pregleda Misije MMF-a koji je počeo 13. veljače, a završava idući tjedan.

Ocijenjeno je da institucije na nivou BiH planiranom dinamikom ispunjavaju svoje obveze proistekle iz Pisma namjere sa MMF-om.

Zamjenica ministra financija i trezora BiH naglasila je da je Zakon o financiranju institucija BiH usvojen u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, te da je trenutno u proceduri usvajanja u Domu naroda.

Usvajanje izmjena ovog zakona je strukturalna odrednica iz aktuelnog aranžmana s MMF-om.

Naglašeno je da će predložene zakonske izmjene isključiti svaku mogućnost zloupotrebe proračunskog procesa kod servisiranja vanjskog duga i funkcioniranja institucija BiH.

Na sastanku je istaknuto da entitetske vlasti imaju obveze u provedbi strukturalnih reformi, te da je neophodno ustrajati u tom procesu kako bi Odbor izvršnih direktora MMF-a do kraja ožujka odobrio završetak drugog pregleda i isplatu treće tranše iz stand-by aranžmana, priopćeno je iz Ministarstva financija i trezora BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close