Predugo

Do građevinske dozvole u Federaciji BiH za 300 dana

Gospodarstvo / Flash | 07. 10. 2015. u 10:40 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Proces izdavanja građevinskih dozvola u Federaciji BiH prosječno traje oko 300 dana i to nije dobro", izjavio je danas u Beogradu ministar prostornog uređenja FBiH Josip Martić.

"Sigurno je da nema investicija, ni stranih ni domaćih, u FBiH bez ubrzanja procesa izdavanja građevinskih dozvola, jer nitko ne može čekati 300 dana ili više. Ne može se investitorima objasniti - oni to ne razumiju", rekao je Srni Martić u pauzi regionalne konferencije "Građevinske dozvole za konkurentniju regiju", koja se održava u Beogradu.

On je naveo da će FBiH pokušati da sudjelovanjem u ovom regionalnom projektu učini sve da reformira sustav i skrati što je moguće više proces izdavanja građevinskih dozvola, jer je to preduvjet za investicije.

Martić je objasnio da je u FBiH "malo složenija situacija u vezi sa ustavnim poretkom", ukazajući na podijeljene nadležnosti između Federacije i županija.

Martić je rekao da moraju biti doneseni propisi, koji će se harmonizirati sa županijama i lokalnom samoupravom, a koji će biti primjenjivi u praksi.

Kopirati
Drag cursor here to close