Može se

Dita zapošljava nove radnike

Gospodarstvo / Flash | 01. 12. 2015. u 11:52 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sanacijom parovoda u tuzlanskoj Diti bit će omogućena proizvodnja praškastih deterdženata, a prvi će se u trgovini pojaviti Arix tenzo po kojem je ova tvornica nekada bila prepoznatljiva u regiji.

Budući da pogoni za proizvodnju praškastih deterdženata nisu radili četiri godine, u tvornici očekuju probleme zbog pucanja cijevi i zato su, kako kaže predsjednik Sindikata Dite Dževad Mehmedović, tražili od izvođača radova na parovodu da ostave dva varioca do puštanja tvornice u proizvodnju.

''Planiramo do kraja ovog tjedna završiti sanaciju parovoda u pogonima da bi idućeg tjedna bila pokrenuta proizvodnja'', rekao je Mehmedović za Fenu.

Slično kao s proizvodnjom deterdženta 3D i ovog puta su ostvarili suradnju s kompanijom Bingo, koja je osigurala sirovine za proizvodnju prvih 100 tona deterdženta Arix tenzo.

''Tvornica je u stečaju, nemamo obrtnih sredstva i ne možemo podići nijedan kredit kod banke jer se ukupna dugovanja Dite procjenjuju na gotovo 30 milijuna KM. Ovdje se radi o entuzijazamu i borbi nas 70 radnika. Pokretanjem proizvodnje praškastih deterdženata stečajni upravnik je donio odluku da se primi još pet radnika, znači sad će nas biti 75 i mi polako proširujemo paletu proizvoda i broj uposlenih'', dodao je Mehmedović.

Naveo je da je u prodavaonicama trenutno više od 20 Ditinih proizvoda.

''Radimo i industrijske deterdžente za Tuzlansku pivaru, radili smo za domove zdravlja Gračanicu i Čelić, prošlog tjedna smo isporučili industrijske deterdžente u Akovu u Sarajevo. Znači, polako počinjemo da se širimo i prema potrošačima industrijskih deterdženata'', rekao je.

Tuzlanska Dita je od ožujka ove godine u stečaju. U tvornici godinama nitko osim uposlenika zaštitarske agencije nije radio, a objekt se uslijed prokišnjavanja krova i poplava počeo pretvarati u ruševinu.

Od totalnog kraha tvornicu su spasili radnici, koji su početkom lipnja počeli s čišćenjem postrojenja. Nakon što su u Diti ponovo dobili električnu energiju i vodu, uključili su strojeve i počeli s proizvodnjom.

Kopirati
Drag cursor here to close