Autoput A1

Dionica puna grandioznih rješenja: "Autoceste Federacije" nastavljaju s autoputom

Gospodarstvo / Flash | 13. 01. 2016. u 09:06 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Poduzeće "Autoceste Federacije" nastavlja gradnju autoputa A1 na području Zenice, a izvođači radova u veće zahvate će krenuti čim to dugoročnija vremenska prognoza dozvoli, piše današnji „Dnevni avaz“.

Prvi sljedeći veliki projekt jeste gradnja mosta, a onda i vijadukta na dionici Drivuša - Klopče. Nastavak je to dionice od naplatnih kućica na lokaciji Zenica-Jug u Drivuši, a prvi stubovi vidljivi su već u naselju Perin Han, s druge stra¬ne rijeke Bosne.

''Trenutno je na različitim pozicijama angažirano petnaestak osoba, ali se čeka početak trećeg mjeseca i topliji dani, a time i manji vodostaj Bosne'', rekao je za „Avaz“ Mario Bevanda, prvi čovjek kompanije "Hering", izvođača radova za ovu dionicu.

Kako je najavio, već krajem ovog mjeseca na radilište će početi pristizati dijelovi skele za gradnju mosta, koji će dolaziti i montirati se duže od mjesec dana.

''Bit će to jedinstvena skela, neviđena na Balkanu i sličnim radilištima, a i ova dionica je puna jedinstvenih, grandioznih rješenja, jer je dio jedne od najkompleksnijih dionica na cijelom A1 autoputu'', kazao je Bevanda.

Dionica od Drivuše prema Klopču i nastavak zaobilaznice oko Zenice do naselja Banlozi jedna je od najkompleksnijih i najskupljih dionica na cijelom autoputu.

Gradnja poddionice financira se iz sredstava Kuvajtskog fonda, a procijenjena vrijednost radova iznosi oko 38,5 milijuna eura. Najznačajniji objekti na toj poddionici su most Drivuša dužine oko 650 metara te vijadukt Perin Han dužine oko 390 metara.

Kopirati
Drag cursor here to close