Ekonomska logika

Cvijanović: Ne znam u kojoj je fazi, ali projekt Južni tok će biti realiziran

Gospodarstvo / Flash | 22. 08. 2014. u 15:13 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas da ne zna točno u kojoj je fazi realizacija projekta izgradnje kraka plinovoda “Južni tok” kroz RS, ali da će taj projekt svakako biti realiziran.

Navodeći da postoje određene prepreke za realiziranje tog projekta, ona je poručila da te prepreke neće onemogućiti njegovo provođenje.

Govoreći o bankarskoj garanciji, koju bi Vlada RS-a trebalo da osigura za izgradnju južnog krila Univerzitetske bolnice - Klinički centar Banja Luka, premijerka je poručila da će Vlada “uspjeti da osigura sve što je naumila”.

- Vlada je na raspolaganju da se omogući sve što je potrebno i za realiziranje projekata u infrastrukturi i u bilo kojoj drugoj oblasti - rekla je Cvijanović novinarima u Banjoj Luci.

Odgovarajući na pitanje zašto je kompanija "Lindner", koja je imala najskuplju ponudu na tenderu, izabrana za izvođača radova na južnom krilu, premijerka je kazala da ona to ne zna, niti zna da je uopće ta kompanija izabrana.

- Zaista ne znam ni tko je izabran, niti to treba da znam, niti sam ikada utjecala da netko bude izabran - rekla je Cvijanović.

Komentirajući korake EU ka Srbiji u kojima se traži suzdržavanje u podršci trgovinskim vezama sa Rusijom, predsjednica Vlade RS-a je kazala da bi RS i BiH trebalo da traže svaku mogućnost izvoza svoje robe na rusko i druga tržišta.

Međutim, istakla je ona, RS i BiH nemaju ni dovoljno viškova, niti su u potpunosti zadovoljeni standardi za izvoz na tržište Rusije.

- Kada je riječ o odnosu EU, prilično je licemjerno da se državama kandidatima, za koje se ne zna da li će u narednih 20 godina uopće biti članice EU, sugerira da se uzdržavaju od bilo čega što bi moglo da im pomogne da poboljšaju svoje ekonomske prilike - naglasila je Cvijanović.

Prema njenim riječima, političko ponašanje EU u ovom slučaju ne prati ekonomska logika.

Kopirati
Drag cursor here to close