Šteta i za regiju

Čubrilović: Velika šteta za BiH ako se zaustavi projekt 'Južni tok'

Gospodarstvo / Flash | 03. 12. 2014. u 14:16 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Ukoliko bi zaista došlo do zaustavljanja projekta "Južni tok" bila bi šteta za BiH, Srbiju i druge zemlje u našem okruženju'', smatra je predsjednik Narodne skupštine RS-a Nedeljko Čubrilović.

'Južni tok' je važan projekt za veliki broj zemalja i bez obzira na najave Rusije, kao jednog od odlučujućih faktora, smatram da se neće tako lako od toga odustati'', rekao je Čubrilović istučući da su u taj projekt već uložena značajna sredstva i da se, stoga, od njega neće lako odustati.

On smatra da je taj projekt bio 'dobro rješenje za mnoge oblasti u RS-u te da se ne može tretirati kao promašen projekt'.

Podsjećamo, ruski predsjednik Vladimir Putin izjavio je u ponedjeljak u Ankari da sada ne može nastaviti s rusko-talijanskim projektom plinovoda Južni tok, protiv kojeg je Europska unija, jer se protivi Bugarska.

Šef ruske države tada je izjavio da je ruski plinski div Gazprom odlučio "povećati za tri milijarde kubnih metara" isporuke ruskog plina Turskoj, gdje ovaj projekt po svemu sudeći završava.

Kopirati
Drag cursor here to close