Sastanak u Banja Luci

Čubrilović i Hadžić: Potrebno utjecati na Hrvatsku kako bi započela gradnja mostova na Savi

Gospodarstvo / Flash | 21. 07. 2014. u 14:41 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar komunikacija i prometa BiH Damir Hadžić razgovarao je danas u Banjoj Luci sa ministrom prometa i veza Republike Srpske Nedeljkom Čubrilovićem o izgradnji autocesta, ispunjavanju uvjeta za preuzimanje kontrole neba, digitalizaciji televizije i o drugim temama iz resorne nadležnosti.

Sugovornici su se suglasili su se da je, u prethodnom razdoblju, napravljen značajan pomak u izgradnji mreže autocesta i ukupnom razvoju drumskog prometa.

Ministar Čubrilović upoznao je ministra Hadžića da radovi na izgradnji mosta preko rijeke Bosne i dionice autoceste od Doboja do Prnjavora teku planiranom dinamikom, te da se, uskoro, očekuje početak radova na izgradnji autoceste od Prnjavora do Banje Luke.

Ministri su konstatirali da je potrebno dodatno, na diplomatskom nivou, utjecati na hrvatsku stranu kako bi se otpočelo sa igradnjom mostova preko rijeke Save, u Gradiški i Svilaju, čime će, nakon izgradnje autoceste na koridoru 5C, biti u punoj funkciji planirana mreža autocesta.

U vezi sa kontrolom neba zaključeno je da je potrebno završiti preostale tehničke pripreme kako bi se 01. listopada preuzela kontrola preleta koja se sada vrši iz Beograda i Zagreba.

Ministri su konstatirali da je neophodno obaviti tehničke preduvjete kako bi se izvršila digitalizacija mikrovalnih veza javnih radiotelevizijskih servisa u Bosni i Hercegovini i odašiljača za pokrivanje digitalnim signalom područja Sarajeva, Banje Luke i Mostara, priopćeno je iz Ministarstva prometa i komunikacija BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close