Most će pomoći BiH

Čović za Pelješki most, najavio ubrzanu izgradnju ceste Neum - Stolac

Gospodarstvo / Flash | 16. 07. 2017. u 08:33 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Ja bih želio da se Pelješki most što prije gradi, jer će to i nama uveliko pomoći'', rekao je član Predsjedništva BiH Dragan Čović u intervjuu za agenciju Fena.

Komentirajući ponovljeno problematiziranje izgradnje Pelješkog mosta iz nekih krugova u BiH Čović kaže kako on tu ne vidi nikakav problem.

''Naravno, uvijek će se pojaviti neki „dobročinitelj BiH“ koji će pokazati svoju strašnu zabrinutost za pravni status izlaska na more BiH. Mislim da je Hrvatska postupila krajnje profesionalno. Ispoštovali su najviše moguće standarde i kada su u pitanju gabariti mosta. Hrvatska time olakšava BiH puno stvari. Izgradnjom tog mosta i brze ceste preko Pelješca uveliko će se rasteretiti ovaj magistralni dio oko Neuma koji je danas formalno blokiran'', rekao je Čović i dodao da BiH ubrzano raditi na gradnji ceste od Stoca prema Neumu.

''Mi ćemo ubrzano graditi našu cestu od Stoca prema Neumu, tako da ćemo s te strane probleme riješiti, ali ovo govorim zato što ćemo, u dogovoru s Hrvatskom, Jadransko-jonski koridor na neki način trasirati kroz BiH, kroz Popovo polje nekih 70 kilometara, od granice s Crnom Gorom do Počitelja. I to bi bio taj jedan korektan dobrosusjedski, prijateljski odnos. Tako da bilo kakvo prizivanje nekih standarda i uvlačenje novih problema ne koristi. To su isti oni ljudi koji su pokušali osporiti ratificiranje sporazuma o granici s Crnom Gorom. Kako tamo nisu uspjeli, neće ni ovdje'', rekao je Čović za agenciju Fenu. 

Kopirati
Drag cursor here to close