Ključne politike

Cilj MMF-a je osigurati podršku reformama u BiH

Gospodarstvo / Flash | 28. 04. 2015. u 14:04 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Šef misije Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) u BiH Ron van Rooden izrazio je zadovoljstvo ishodom sastanaka održanih u Washingtonu tijekom proljetne posjete delegacije Vlade Republike Srpske, te pozdravio visok stupanj koordinacije i zajedničke posvećenosti oba bh. entiteta provođenju zacrtanih reformi.

Rooden je kao ključni cilj te misije predstavio osiguranje podrške provođenju reformi, koje će kao krajnji rezultat imati povećanje gospodarskog rasta, broja zaposlenih i izvoza, uz smanjenje potrošnje i opterećenja rada.

O ključnim politikama i reformama u RS-u i BiH, te o mogućem novom aranžmanu s ovom financijskom institucijom danas su u Banja Luci razgovarali ministar financija RS-a Zoran Tegeltija i delegacija Misije MMF-a, predvođena Roodenom.

Tegeltija je upoznao predstavnike Misije MMF-a s reformama koje Vlada RS-a već provodi u skladu s Ekonomskom politikom za 2015. godinu, a koje za krajnji cilj imaju: unaprjeđenje fiskalne i financijske stabilnosti, osiguranje održivog gospodarskog rasta i rasta zaposlenosti, te o narednim koracima koje će Vlada poduzeti u okviru borbe protiv sive ekonomije i reforme privrednog sustava, priopćeno je iz entitetskog resornog ministarstva.

Također, Tegeltija je izrazio zadovoljstvo prethodno održanim sastancima u Washingtonu gdje je postignut visok stupanj suglasnosti o svim ključnim politikama u odnosima s MMF-om, te je ovu posjetu ocijenio kao uspješnu.

Sa žaljenjem konstatirao je da je na posjetu Misije MMF-a "sjenu bacio jučerašnji tragični događaj koji se desio u Zvorniku, kada je na institucije RS izvršen teroristički napad, a u kojem je život izgubio pripadnik MUPRS-a".

''Tegeltija je predstavnicima Misije prenio da se u RS-u mogu osjećati sigurno i da će Vlada uraditi sve da očuva mir i garantira sigurnostsvojih građana'', priopćeno je iz Ministarstva financija RS-a.

Kopirati
Drag cursor here to close