FZZZ

Cilj efikasnije i uspješnije tržište rada u FBiH

Gospodarstvo / Flash | 02. 11. 2015. u 09:05 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U proteklom tjednu direktor Federalnog zavoda za zapošljavanje Omer Korjenić imao je odvojene susrete sa vodećim ljudima Udruženja poslodavaca u FBiH, Gospodarske komore FBiH te Obrtničke komore FBiH s ciljem unapređenja suradnje i jačeg uvezivanja ključnih partnera na tržištu rada.

Predstavnici spomenutih asocijacija su, između ostalog, informirani o aktivnostima Federalnog zavoda za zapošljavanje, a dogovoreni su i dodatni napori na promociji funkcije posredovanja u zapošljavanju radi uspostavljanja što efikasnijeg i uspješnijeg tržišta rada u Federaciji BiH.

Jače povezivanje poslodavaca i javnih službi za zapošljavanje trebalo bi rezultirati dodatnom stabilizacijom stanja na tržištu rada na kojem se bilježe pozitivni trendovi. Naime, u posljednja dva mjeseca smanjen je broj nezaposlenih, čemu su doprinijele i mjere aktivne politike zapošljavanja koje realizira Federalni zavod za zapošljavanje, a potrebno je istaknuti da je broj zaposlenih u odnosu na prosjek iz prošle godine veći za skoro 8.000.

Kopirati
Drag cursor here to close