kako prelaze dileri?

Četvorica radnika napustila BiH: Lijepo je u EU

Gospodarstvo / Flash | 28. 12. 2014. u 08:34 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Grupa od oko 100 radnika uništenih tuzlanskih poduzeća nalazi se na Graničnom prijelazu u Orašju gdje će, prema riječima jednog od radnika i predsjednika Sindikata Aide Hasana Užičanin, ostati i dalje, ali neće ometati rad Granične policije i promet.

"Nas četvorica s putovnicom smo prešli granicu jer smo željeli dokazati našim vlastima da smo sposobni prijeći granicu, ali smo se opet vratili među svoj narod koji ne bi nikada ostavili. Što ćemo dalje ne znam, ali smo za sada tu", poručio je Užičanin i dodao kako "ostaju na granici".

"Granična policija radi svoj posao. Ne zamjerimo im ništa. Čekamo da vidimo što ćemo dalje. Nećemo ometati promet. Mi smo dobar i kulturan narod. Ja sam barem bio u EU, meni je lijepo", dodao je Užičanin.

Kolona obespravljenih radnika stigla je na granični prelaz u Orašju s namjerom da napusti BiH, ali su im granični policajci rekli da u Hrvatsku mogu preći samo uz važeće putne isprave.

"Mi tražimo kolektivno iseljenje, mi idemo iz zemlje", rekao je potpredsjednik Sindikata Fabrike namještaja Konjuh Mujo Gavranović jednom od graničnih policajaca, na što je dobio odgovor a da bez putovnica neće moći.

Pitajući kako granicu prelaze narko dileri, Gavranović je zatražio od pripadnika Granične policije da ne gledaju na radnike i da ih puste da idu.

Granična policija je zatim zamolila radnike da se pomjere u stranu i oslobode kolovoznu traku, što su oni i i uradili.

Inače, tuzlanski radnici su iz Osnovne škole Orašje, u kojoj su proveli noć, oko 9 sati krenuli prema graničnom prijelazu u ovom gradu.

 

Kopirati
Drag cursor here to close