Crodux

Čermak: Tužit ću ministra i tražiti naknadu štete

Gospodarstvo / Flash | 19. 12. 2014. u 07:53 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon objave Ministarstva gospodarstva da tri uzorka derivata tvrtke Crodux nisu zadovoljila standarde kvalitete u akciji ispitivanja kvalitete goriva Oktan, vlasnik te tvrtke, umirovljeni general Ivan Čermak otklonio je mogućnost neispravnosti njihovog goriva i najavio da će tužiti ministra Vrdoljaka i tražiti naknadu štete.

"Tražit ćemo naknadu štete", rekao je Čermak za RTL Danas i objasnio da prate cijeli put goriva od rafinerije, preko prijevoza do benzinskih crpki i da tu ne može biti nikakvog "mućkanja".

"Imam više osjećaj da je to zlonamjerno", izjavio je. Na pitanje misli li da se išlo ciljano na njega, rekao je: "Ja se ne mogu oteti tom dojmu".

Čermak poručuje da će tražiti superanalizu u laboratoriju u Njemačkoj.

"Očigledno se radi o zabuni ili o zloj namjeri", rekao je Čermak za HTV ističuću da Crodux uvozi najkvalitetnije gorivo, a filtriranost mu je na minus 17 do minus 18 stupnjeva Celzija.

Najavio je da će podnijeti kaznene prijavu protiv ministra Vrdoljaka i protiv onih koji su radili analizu.

Po objavi Ministarstva gospodarstva standarde nije zadovoljilo gorivo eurodizel BS Premium tvrtke Crodux Derivati Dva na pumpama u Dugopolju, Varaždinu (Gospodarska 29b) i Sisku(Zagrebačka bb) zbog neodgovarajuće filtriranosti na -13 stupnjeva celzija (dopuštena granica je -15), zbog čega može doći do gubitka snage motora i njegova gašenja na temperaturama nižim od -13 stupnjeva.

"Crodux uvozi najkvalitetniji diesel od Litasca iz Italije i to sa filtrabilnošću koja se kreće između -17°C i -18°C, što su vrijednosti veće od minimalno propisanih -15°C za zimsku kvalitetu diesel goriva i za koje do sada nismo nikada imali primjedbi na kvalitetu", kazali su iz Croduxa za tportal.

Iz Croduxa objašnjavaju da nezavisne akreditirane kontrolne kuće - SGS i Croatiainspect obavljaju redovnu kontrolu kvalitete cjelokupne robe koju Crodux uvozi na svoje benzinske pumpe. Kažu kako su uvjerenja da se radi o zabuni, što će utvrditi analizom kontrolnih uzoraka.

Iz Ministarstva gospodarstva u četvrtak su izvijestili da tri uzorka Croduxa i dva uzorka na benzinskoj pumpi poduzeća Naftne crpke ulice iz Županje nisu zadovoljila standarde kvalitete ispitivane u akciji kvalitete goriva Oktan.

Ministar Ivan Vrdoljak u izjavi za novinare nije naveo imena tvrtki čija goriva nisu zadovoljila standarde, ali je novinarima podijelio tablice iz kojih je to jasno vidljivo.

Kopirati
Drag cursor here to close