Edukacija

Centar Nahla: Catering u svrhu samozapošljavanja

Gospodarstvo / Flash | 28. 05. 2015. u 20:12 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Centru za edukaciju i istraživanje "Nahla" održana je završna svečanost obuke "Catering u svrhu samozapošljavanja" koja je realizirana u saradnji s njemačkom organizacijom GIZ, kroz projekt "Podrška obrazovanju odraslih u BiH".

Obukom u trajanju od dva mjeseca su kroz 64 sata teoretske i praktične nastave objedinjena znanja i vještine iz oblasti ugostiteljstva, kuharstva, poslastičarstva i cateringa, te poslovne vještine poput profesionalnog odnosa sa kupcima, vještine marketinga i prodaje, poslovnog planiranja i znanja iz oblasti zakonske regulative.

U sklopu projekta izrađen je i priručnik za pružanje catering usluga "Od ideje do poslovne prilike".

Praktičnu nastavu podržali su brojni sponzori, a polaznice obuke su imale priliku i posjetiti nekoliko sarajevskih restorana, te svoje proizvode prezentirati na Sajmu ženskog poduzetništva.

U suradnji sa Udruženjem kuhara, sudjelovale su također u obaranju Guinnessovog rekorda u pripremi begove čorbe u Sarajevu i Danima trešnje u Mostaru.

Obuku je uspješno završilo 20 catering majstorica. Nekoliko ih je već tijekom trajanja obuke uspješno zaposleno u renomiranim ugostiteljskim objektima, jedna je pokrenula samostalni obrt u kojem je zaposlila i još jednu polaznicu obuke, a počeli su i prvi poslovni angažmani za usluge cateringa.

U narednom periodu, kroz odjel Poslovna zajednica, "Nahla" će nastaviti pratiti i podržavati polaznice u njihovom karijernom razvoju i razvoju vlastitih catering biznisa, a u toku je i osnivanje catering zadruge, priopćeno je iz Centra "Nahla".

Kopirati
Drag cursor here to close