Usponu na tržištu

Čavara razgovarao s direktorom Aluminija d.d. Mostar Mariom Gadžićem

Gospodarstvo / Flash | 25. 10. 2016. u 13:57 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara razgovarao je s direktorom Aluminija d.d. Mostar Mariom Gadžićem, priopćeno je u utorak iz Ureda predsjednika FBiH.

Direktor Aluminija predstavio je kompaniju i njen rad od stupanja na dužnost novog rukovodstva te upoznao predsjednika Federacije BiH sa strateškim planom restrukturiranja, kao i planovima vezanim za ulaganja i razvoj te izvoz na europsko i svjetsko tržište.

Istaknuo je kako u posljednjem kvartalu Aluminij ide ka usponu na tržištu te da na svjetskim sajmovima aluminija postoji veliki interes za poslovnom suradnjom i proizvodima ove kompanije.

Osim toga, Gadžić je naglasio kako je Aluminij d.d. Mostar izuzetno značajan subjekt na tržištu koji, zajedno s partnerima u BDP-u Bosne i Hercegovine sudjeluje sa 7 do 8 posto, no da unatoč tome postoje problemi sa cijenom električne energije, uvjetima poslovanja na zatvorenom tržištu i potraživanjima iz ranijeg razdoblja poslovanja.

Za uspjeh Aluminija na tržištu potrebno je razumijevanje i potpora institucija Federacije BiH i BiH, zaključeno je u razgovoru.

Kopirati
Drag cursor here to close