Zajednički sastanak

Carinske službe iz regije pojačavaju kontrole oko nelegalne trgovine

Gospodarstvo / Flash | 17. 09. 2014. u 14:36 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Danas je u Banjoj Luci dogovorena pravovremena razmjena obavještajnih informacija i buduće zajedničke akcije službenika za sprečavanje krijumčarenja u sastavu carinskih službi Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske i Srbije.

Rezultat je ovo zajedničkog sastanka koji se danas održao u zgardi Uprave za neizravno oporezivanje u Banjoj Luci, na kojem su prisustvovali najviši predstavnici UNO, Uprave carina Crne Gore, Carinske uprave Hrvatske i Uprave carina Srbije.

Kako bi se spriječila ilegalna prekogranična trgovina, prvenstveno akciznih roba, ali i ostalih skupocjenih roba, danas je razrađen model buduće razmjene operativnih informacija između carinskih uprava zemalja regije.

Pored toga, dogovorene su buduće zajedničke operativne akcije na terenu unutar BiH i susjednih zemalja. Sve što je danas u Banjoj Luci dogovoreno imat će za cilj, da se pored otkrivanja nelegalne trgovine, spriječe bilo kakve malverzacije oko povrata PDV-a, koji najviše ostvaruju poduzeća koja se bave izvozom dobara iz zemalja regije, priopćeno je iz Službe za informiranje UNO.

Kopirati
Drag cursor here to close