Školsko imanje

Čapljinski srednjoškolci obavili pljevidbu vinograda

Gospodarstvo / Flash | 19. 04. 2014. u 17:26 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Loše vrijeme koje je posljednjih dana zahvatilo cijelu Bosnu i Hercegovinu, osim turističkim radnicima, planove bi moglo pokvariti i poljoprivrednicima.

No čapljinski srednjoškolci nisu se dali smetnuti, te su još prije uskrsnih blagdana obavili pljevidbu mladog vinograda.

Radi se o učenicima poljoprivredne škole, koji su uz nadzor svojih profesora, Ankice Alilović i Marijofila Rupčića, radili na malom, za potrebe škole, oformljenom imanju.

Dok je profesorica Alilović istaknula kako svoj posao unatoč čizmama na nogama „obavlja s velikim zadovoljstvom“, uz odobravanje kolege Rupčića, učenice su nas zamolile da napišemo da su one „agro-turističkog, a ne poljoprivrednog zanimanja“.

Bez obzira na naziv, jedno je sigurno. Ovi učenici iz školskih klupa izaći će i s praktičnim znanjima, i to onima koji prehranjuju glavninu stanovništva u dolini Neretve.

Inače, osnivanjem poljoprivredne škole 1946. godine, započinje srednjoškolsko obrazovanje u Čapljini. Stoga ne čudi činjenica da je i danas prilično glasovita, premda sad djeluje u sklopu Srednje škole Čapljina, te da i dalje upisuje velik broj učenika.

Kopirati
Drag cursor here to close