Poplavljena područja

Čapljinski Granum donirao repromaterijal vrijedan 50 000 KM povrtlarima u Posavini

Gospodarstvo / Flash | 26. 11. 2014. u 22:56 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ukupno 59 poljoprivrednih proizvođača iz oraške i općine Domaljevac Šamac, kojima je u poplavi uništena plastenička proizvodnja, danas su dobili donaciju u repromaterijalu od firme Granum iz Čapljine i njihovih kooperanata i partnera iz zemlje i inozemstva.

Vrijednost uručenog materijala je veća od 50 000 KM, a sastoji se od hibridnog sjemena paradajza, supstrata, gnojiva i plastičnih kontejnera za proizvodnju presadnica, sve potrebno za pokretanje sjetve u plasteničkoj proizvodnji.

Predstavnik tvrtke "Granum“ Ivo Andrić, kazao je da su nakon poplava obišli teren i uvjerili se u katastrofalne posljedice i štete te su, u suradnji s partnerima organizirali ovu donaciju koja je izravno uručena korisnicima.

''Na ovaj način željeli smo pomoći oživljavanje proizvodnje u plodnoj posavskoj ravnici, omogućiti ljudima da žive od svojega rada i ostanu na svojim ognjištima, te da se zaustavi daljnje iseljavanje mladih'', naglasio je Andrić.

''Svibanjske poplave uništile su blizu 80 dunuma plasteničke proizvodnje u općinama Orašje i Domaljevac-Šamac a najviše su stradali paprika, paradajz i, krastavci. Kucali smo na mnoga vrata i tražili pomoć, i velikodušni ljudi odgovorili su na nju što je rezultiralo današnjom donacijom tvrtke Granum'', kazao je Pero Perić, v.d. predsjednika Udruge povrtlara Županije posavske.

Kopirati
Drag cursor here to close