Od 28. do 30. svibnja

Bubalo: Cilj 'Dana trešnje' je što veći izvoz domaćih proizvoda

Gospodarstvo / Flash | 04. 05. 2014. u 10:23 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na 12. Međunarodnom sajmu 'Dani trešnje' ove godine predstavit će se više od tri stotine izlagača izBiH, Hrvatske, Crne Gore, Srbije, Mađarske i drugih zemalja. Ovogodišnji sajam će se održati od 28. do 30 svibnja, a jednim svojim dijelom ima zadaću propagirati seoski turizam, ali i mnoge druge dimenzije iz oblasti poljoprivrede i kulturno-povijesnog naslijeđa.

Promocija seoskog turizma veoma je značajan dio sajma, te će se ona ove godine odvijati preko radionica, a poseban naglasak je usmjeren na savjetovanje i održavanje okruglih stolova na kojima organizatori žele predstaviti trendove proizvodnje organske zdrave hrane.

Također, orijentacija ovoga sajma usmjerena je prema turističkom sadržaju, odnosno turističkim proizvodima. Sve turističke organizacije s prostora BiH imat će priliku predstaviti se na ovom sajmu. Salem Bubalo, direktor sajma rekao je kako ćemo ove godine nazočiti promociji proizvodnje obnovljivih izvora energije.

"To su dakle svi oni resursi koje BiH posjeduje ili za kojima druge sredine vape, a mi to imamo i upravo ova manifestacija želi propagirati i ponuditi sve te sadržaje, kako u znanstvenom, tako i u konkretnom dijelu sajma", rekao je Bubalo.

Prema njegovim riječima očekuje se da će grad Kayseri i Turska biti partneri sajma. "Turska je zemlja partner, te se nadam da će to biti jedno osvježenje za ove prostore, pa i za cijelu državu BiH, koja traži iskorak na treć tržišta kroz sve ove aktivnosti koje se sada događaju", govori Bubalo.

Sajam koji će se održati u industrijskoj zoni Gajevo privući će i veliki broj izlagača poljoprivredne mehanizacije. Naime, oni će imati priliku izvršiti demonstracije određenih poljoprivrednih strojeva, te će ovom prilikom način njihove upotrebe približiti korisnicima.

"Kao i prethodnih godina, tako i ove godine se nadamo pozitivnom rezultatu, prvo u propagiranju programskog dijela ovog sajma, da što veći broj gospodarstvenika dobije sudjelovanje na ovoj manifestaciji, kao i onaj dio da se ostvari što više poslovnih ugovora i novih iskoraka gospodarstvenika s ovih prostora. Cilj nam je da se što više dobara isporuči vani", zaključio je Bubalo.

Kopirati
Drag cursor here to close