Div iz predgrađa

Branitelj pravi veliki sportski kompleks u Rodoču!

Gospodarstvo / Flash | 15. 11. 2012. u 07:50 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometni klub Branitelj nedavno je dobio sudski proces kojim je ovaj klub, zakonski nasljednik nekadašnje Lokomotive, i definitivno postao vlasnik svog stadiona u Rodoču i okolnog zemljišta.

To je za ljude koji vode mostarskog prvoligaša praktično značilo zeleno svjetlo da se mogu upustiti u sljedeći projekt, vjerojatno najambiciozniji dosad. Kako je Bljesak.info doznao od člana uprave Branitelja Ivana Vukoje Ikića, klub namjerava graditi veliki sportski kompleks koji bi se naslanjao na postojeći stadion.

Kompleks bi među ostalim sadržavao tri sportske dvorane dva otvorena bazena, te još nekoliko pratećih objekata. Plan projekta već je odobren od strane Grada, a Branitelj s gradnjom namjerava krenuti početkom iduće godine. Cijeli ovaj građevinski pothvat koštat će između 30 i 40 milijuna maraka.

Organiziraniji od mnogih premierligaša

Branitelj će jesenski dio sezone u Prvoj ligi F BiH završiti prvi vrhu ljestvice, na drugom ili trećem mjestu. Vukoja kaže da nikakvi imperativi nisu postavljeni pred momčad, ali da ekipa svake godine napreduje i da će jednom sigurno zaigrati u Premier ligi. “Suđenje se u ligi popravilo, jer proteklih godina bilo je daleko od idealnog, a to je jedino što nama može remetiri ambicije. Ne želimo u Premier ligu ući po svaku cijenu, ali uz daljnje napredovanje i kvalitetan rad to će doći prirodnim slijedom. Već sada smo po organizaciji i načinu rada puno iznad nekih premierligaša. Budite uvjereni u to”.

Još tražimo neke sufinancijere, a već nam se javljaju i neki sa strane. Do kraja godine imat ćemo jasniju sliku, a volio bih kada bi se i gradski oci uključili u sve, kada bi grad Mostar prepoznao važnost ovog projekta i svoju korist u svemu tome. Jer naravno da od ovakvog sportskog kompleksa možemo svi zajedno imati korist”, kazao je za Bljesak.info Vukoja, dodavši kako bi najidealnije bilo kada bi se s Gradom našlo rješenje u vezi komunalne rente, jer zbog veličine samog kompleksa ona bi bila jako velika.

Uključio se Grad u projekt ili ne, mi svejedno krećemo u izgradnju. I dosad nismo imali bogzna kakvu podršku, pa smo se ionako upustili u ovaj projekt sami. Nemamo određeni vremenski rok za dovršenje kompleksa, ali sigurno neće biti izgrađen u jednom mahu”, dodao je Vukoja.

Taj projekt, makar još bio samo na papiru, dokaz je ambicioznosti i ozbiljnosti ovog kluba koji nadimak “div iz predgrađa” nije dobio iz sprdnje.

Taj kompleks vjerojatno bi još više doprinio povećanju brojnosti njihovog omladinskog pogona, koji je već sada na zavidnoj razini.

Imamo oko tri stotine djece u pogonu. Koliko će njih izrasti u odlične nogometaše ne znam, ali ako ih barem polovicu zadržimo dalje od poroka i drugih zala napravili smo veliki uspjeh”, ističe Vukoja za Bljesak.info te zaključuje:

Ne školujemo samo mlade nogometaše nego i trenere. Petorica trenera koji rade u klubu su naš ‘proizvod’. Mi smo nogometno ‘odgojili’ Slavena Musu koji je danas premierligaški trener, a trener prve momčadi Ivan Bubalo je također mlad i perspektivan. Klub stoji iza njega i želja nam je da se i on odškoluje u uglednog stručnjaka”.

Kopirati
Drag cursor here to close