Od beča preko bare

Bosanske kokice osvajaju svijet

Gospodarstvo / Flash | 28. 07. 2015. u 09:46 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Kada smo rekli da za trgovinu tražimo lokaciju u strogom centru grada, svi su nam se smijali. Jedni su rekli da tamo nikada nećemo naći prostor, drugi da je preskupo, treći da je konkurencija prejaka, a četvrti da pogotovo stranci u prvom bečkom okrugu teško dobiju lokaciju jer su ta mjesta navodno rezervirana za takozvano domicilno stanovništvo. Međutim evo, trgovina je u pješačkoj zoni u strogom centru grada. Mi i dalje smatramo da je našim kokicama upravo tu i mjesto, a posao se pripremamo proširiti i na Ameriku. A oni neka i dalje misle da ovo nije mjesto za nas", smije se Emina Mandžuka u uredu „Popcornera“ iza istoimene prodavaonice. Na stol postavlja nove uzorke kokica koje je u zadnjih nekoliko mjeseci smislila njena sestra Sanela.

"Sad ćemo ih još jednom testirati. Mi ovdje često doručkujemo kokice, bit će to još jedan obilan poslovni doručak", smije se Emina dok priča svoju priču novinarima Deutsche Wellea.

Zajedno sa sestrom Sanelom, Emina Mandžuka već je nekoliko godina na čelu manufakture Popcorner koja u Beču proizvodi i prodaje biološke kokice za koje kažu da su jedinstvene na cijelom austrijskom tržištu, prenosi Poslovni Dnevnik. Za kokice se koristi isključivo kukuruz iz biološke proizvodnje, baš kao što su to i začini i arome koje kokicama daju specifičan ukus. Od onih sa vanilijom i vasabijem, pa do onih sa metvicom ili đumbirom. U svakom slučaju bez laktoze i bez glutena.

Popcorner kokice prodaju se u nekoliko tržnih centara u Beču, u prodavaonicama jednog austrijskog trgovačkog lanca, a odnedavno i u određenim kinima. Već to se u bečkim poslovnim krugovima tumači kao veliki uspjeh, ali sestre Mandžuka kažu da na tome ne žele stati te da trenutno naveliko pripremaju i ekspanziju u Ameriku.

"To bi trebala biti zaista velika stvar. O detaljima ne možemo govoriti jer još čekamo na neke potpise i ugovore. Ali stvar izgleda dobro i mogla bi biti veliki uspjeh", objašnjavaju sestre Mandžuka.

Kopirati
Drag cursor here to close