Novi Travnik

BNT: Višemilijunski ugovor za proizvode iz vojnog programa

Gospodarstvo / Flash | 13. 10. 2014. u 07:18 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Poduzeće BNT-Tvornica strojeva i hidraulike d.o.o. Novi Travnik potpisala je prošlog tjedna višemilijunski ugovor o isporuci proizvoda iz vojnog programa.

Kako je za Oslobođenje rekao Atif Rosić, v.d. direktor poduzeća ugovor je vrijedan deset milijuna KM i odnosi se na izvoz proizvoda iz vojnog programa BNT-a.

"Pošto je u pitanju vojna oprema ne možemo reći krajnju destinaciju. Međutim, ono što je bitno jeste vrijednost ovog ugovora, jer je ovo najznačajniji ugovor koji je tvrtka potpisala od 1995. do danas. Možemo reći da je vrijednost ugovora približna dvostrukom prosječnom godišnjem prihodu društva", naglasio je Rošić.

Prema njegovim riječima, ugovor je značajan i po cijenama, koje su znatno veće nego prethodnih godina.

"Također, značaj ugovora je i zapošljavanje naših kapaciteta do kraja naredne godine. Dalje, zbog ovog, ali i drugih poslova koje imamo, s postojećom radnom snagom nećemo moći sve to završiti tako da je neophodan prijem značajnog broja radnika, što je, ukoliko znamo da je u BiH nezaposlenost najveći problem, izuzetno bitno. Mi trenutno imamo oko 300 zaposlenih radnika, a očekujemo da ćemo zbog novougovorenih poslova zaposliti još 100 radnika", naglasio je Rošić.

On je dodao da ovaj ugovor ostavlja BNT na svjetskom tržištu u ovom području, te će realizacija ovog ugovora dovesti i do novih poslova za istog kupca.

Kopirati
Drag cursor here to close