Nikako ugoditi svima

Bizarne pritužbe turista: Žale se na vrijeme, što more ima ribe...

Gospodarstvo / Flash | 29. 03. 2014. u 13:08 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nitko nam nije rekao da će u moru biti ribe i djeca su preplašena, samo su neki od bizarnih prigovora koje su turisti širom svijeta uputili agencijama koje su im prodale aranžman, a takvih ponekad nisu pošteđene ni turističke agencije u BiH.

Iako se posao turističkih radnika na prvi pogled čini kao zanimljiv i jednostavan, ono sa čime se oni svakodnevno susreću zna biti i neugodno. U banjalučkoj agenciji "Star travel" navode da u posljednjih nekoliko godina na svu sreću nisu imali mnogo nesvakidašnjih pritužbi.

"Ono čega se mogu sjetiti jeste da su nam se putnici žalili na kišu koja je padala tijekom njihovog boravka u Makarskoj, pa se nisu mogli kupati.

Također, sjećam se žalbi na veličinu suncobrana i dubinu bazena u Turskoj", navela je Sonja Stupar iz "Star travela".

U Agenciji "Zepter Passport" navode da su pitanja ili eventualno neka pritužba uglavnom vezani za smještaj. Međutim, jedna od radnica u ovoj agenciji prisjetila se da su se neke neobične pritužbe odnosile na to što plaže nisu bile pješčane, a jedno od najčešćih pitanja prilikom rezervacije određene destinacije jeste ista ima internet dometa.

U sarajevskoj agenciji "BH Passport" navode da im još osmijeh na lice izmami kada se sjete pitanja "Koja je vrsta komaraca u ljetovalištu u Egiptu" i "Polijeću li putnici koji su rezervirali mjesta u biznis klasi i oni u ekonomskoj klasi u isto vrijeme".

Također, zaposleni u ovoj agenciji napominju da su imali pritužbe i na glazbu koja je puštana u autobusu prilikom nekih putovanja, ali i da su iz iste grupe dobili i utiske da im je bilo fenomenalno.

Zaposlene u turističkim agencijama u najmanju ruku zbunjenim ostavljaju i pitanja o promjeru suncobrana na plaži, ali i nezadovoljstvo temperaturom morske vode.

Ukoliko ste mislili da je bizarnim pritužbama kraj varate se, jer je jedna grupa prijatelja izvjesnoj agenciji poslala sljedeću kritiku: "Rezervirali smo izlet u vodeni park, ali niko nam nije rekao da moramo ponijeti kupaće kostime i ručnike. Mislili smo da je to uključeno u cijenu".

"Otišli smo na odmor u Španjolsku i imali smo mnogo problema sa taksistima jer su svi bili Španjolci. Staza do odmarališta bila je neravna i puna rupa, zbog čega nismo mogli da pročitamo vodič o lokalnim znamenitostima", također su pritužbe više za rubriku "vjerovali ili ne", nego za slanje jednoj turističkoj agenciji u regiji.

Gotovo svim vodičima u svjetskim agencijama, pa i našim, su se više puta javljali ljubomorni momci, tražeći da hotelski animator dobije otkaz. Svima im je smetalo što gleda njihove djevojke.

"Nikad nećete organizirati putovanje tako da svi budu apsolutno zadovoljni. Također, naši klijenti moraju imati u vidu da i usluga koju će dobiti ovisi od cijene koju uplate", naveli su u Agenciji "BH Passport".

Ipak, nevjerica na licima zaposlenih u jednoj stranoj agenciji bila je najveća kada ih je jedna turistica optužila da su oni krivi zbog toga što je zatrudnjela na odmoru.

"Moj vjerenik i ja smo rezervirali dvokrevetnu sobu, a umjesto toga stavili ste nas u sobu s bračnim krevetom. Držimo vas odgovornim i tražimo nadoknadu zbog činjenice da sam zatrudnjela", navela je ona.

Kopirati
Drag cursor here to close