24 poslovna objekta

Bingo službeno preuzeo poslovne objekte Interexa

Gospodarstvo / Flash | 17. 12. 2014. u 15:29 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kompanija Bingo iz Tuzle od danas je službeno preuzela 24 poslovna objekta Interexa zajedno sa 709 uposlenika.

U proteklom periodu kompanija Bingo d.o.o. Tuzla i član grupacije Intermarche Francuska, Društvo CDEB Interex, vršili su pregovore o kupoprodaji francuskog retaila. Pregovori su okončani, a danas je i potpisan Ugovor o kupoprodaji.

''Danas smo potpisali akviziciju za Interex. Kompanija je u nama prepoznala strateškog partnera i mi ćemo nastaviti njihov posao koji rade već 14 godina. Dobrodošlicu želim svim radnicima Interexa koji će doći u našu grupaciju. Ovo je veliko zadovoljstvo i za naše domaće proizvođače koji imaju podršku u Bingu te koji će imati bolju poziciju i bolju prodaju svojih proizvoda'', kazao je vlasnik Bingo kompanije Senad Džambić.

Poručio je da svi u BiH moraju vjerovati domaćim gospodarstvenicima i dati im veću podršku.

''Moram istaknuti u ime svih uposlenika Interexa da sam vrlo zadovoljan što će se, pridruživši se Bingu, pridružiti jednoj grupaciji koja ima veliki uspjeh u BiH, a pored toga ima i velike ambicije'', istaknuo je Pierre-Yves Conan, predstavnik grupacije Intermarche Francuska.

Bingo je postojeći klijenti Europske banke za obnovu i razvoj čija je dugogodišnja suradnja uspostavljena 2010. godine kada je Europska banka odobrila tri kredita za širenje maloprodajne mreže i poboljšanje energetske efikasnosti u maloprodajnim objektima.

''Bingo je segment poboljšanja energetske efikasnosti uskladio sa standardima EU, ali i drugim segmentima poslovanja. Bingo stremi da postigne stroge standarde i dobru praksu poslovanja u EU. Mi ćemo nastaviti pružati podršku daljem razvoju firme'', poručio je predstavnik EBRD Rijad Hasić.

Kopirati
Drag cursor here to close