Žrtve loše privatizacije

Bijedić: Željeznice FBiH nude posao radnicima Gredelja

Gospodarstvo / Flash | 24. 10. 2014. u 15:27 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Javno poduzeće Željeznice Federacije BiH ponudilo je radnicima Gredelj Rewoma iz Dobošnice da od 1. studenog počnu s radom u Željeznicama FBiH, izjavio je za Agenciju Fena federalni ministar prometa i komunikacija Enver Bijedić.

Radnici Gredelja - Rewom d.o.o. Dobošnica, kako je poznato, žrtve su loše privatizacije i gotovo je nemoguće riješiti imovinsko pravne odnose budući je većinski vlasnik firme "Gredelj-Revom" iz Dobošnice Tvornica željezničkih vagona - "Gredelj" iz Zagreba koja je u stečaju.

Do rješenja za radnike Gredelja pokušalo se doći na sastanku koji je krajem rujna održan u Federalnom ministarstvu prometa i komunikacija kada je odlučeno da se radnici iz ove firme prebace u radionicu u Rajlovcu Željeznica FBiH gdje bi ostali do osposobljavanja radionice u Banovićima. Tada je planirano da u radionicu u Rajlovcu u početku pređe 30 do 40 radnika Gredelja, a u narednom razdoblju i ostali koji žele i mogu raditi.

Grupa radnika Gredelja početkom ovog tjedna prosvjedovala je ispred Veleposlanstva Hrvatske u Sarajevu tražeći od stečajnog upravnika zagrebačkog "Gredelja", koji je većinski vlasnik pogona u Dobošnici, da zaustavi njihovu agoniju. Kazali su tom prilikom da su uvjereni da se njihova firma može spasiti u vrlo kratkom vremenu jer postoje potrebni kapaciteti da radnici nastave raditi, ali da je za to potrebna dobra volja.

Kopirati
Drag cursor here to close