Službeno

BiH: Štedišama Ljubljanske banke novac stiže u prosincu

Gospodarstvo / Flash | 26. 10. 2016. u 08:42 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministarstvo financija Slovenije jučer je u "Službenom listu" te zemlje objavilo da su dobili podatke štediša nekadašnje Ljubljanske banke iz filijale u Sarajevu, čime su ispunjeni uvjeti za početak postupka verifikacije za štediše iz BiH.

Iz Veleposlanstva Slovenije u BiH naveli su da bi prve štediše Ljubljanske banke u BiH, koje su podnijele kompletne zahtjeve za isplatu štednje, novac mogle dobiti krajem prosinca ove i počekom siječnja 2017. godine.

Precizirali su da se samo na osnovu dobre suradnje obje zemlje, međusobne komunikacije i kooperativnosti može osigurati efikasno rješenje za štediše u BiH, piše Glas Srpske.

''Skeniranjem dokumenata iz arhiva Ljubljanske banke u Banja Luci, koje je završeno početkom oktobra, otvoren je put za početak isplata štedišama, s obzirom na to da je dokumentacija Ljubljanske banke u Sarajevu već ranije predana Sloveniji'', kazali su u ovom veleposlanstvu.

Slovenija je do sada primila više od 26.000 zahtjeva, od čega se nešto manje od polovice odnosi na štediše iz BiH. Za isplatu štednje iz filijala Ljubljanske banke u Zagrebu i Sarajevu namijenjeno je 385 milijuna eura.

Kopirati
Drag cursor here to close