Bratunac - Ljubovija

BiH osigurala 11 milijuna KM za granični prijelaz

Gospodarstvo / Novac | 21. 08. 2017. u 15:07 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Za izgradnju graničnog prijelaza Bratunac - Ljubovija iz Ministarstva financija i trezora Bosne i Hercegovine stavljeno je na raspolaganje 7 milijuna KM dobivenih iz Klirinškog duga, dok će preostalih 4 milijuna KM bit osigurano odlukom Vijeća ministara BiH kroz proračun za 2018. godinu.

To je danas izjavio ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović nakon sastanka povodom izgradnje spomenutog graničnog prijelaza, dodavši da je također dobra vijest i to da je projektna dokumentacija u potpunosti završena.

Kako je rekao, ono što u potpunosti nije definirano je pitanje imovinsko-pravnih odnosa, ali je učinjen određeni napredak.

''Republika Srpska ovih dana predaje potrebnu dokumentaciju i prijedlog ugovora u vezi sa zemljištem i njegovo stavljanje na raspolaganje Upravi za indirektno oporezivanje, koja je ključni implementator projekta'', kazao je Šarović.

Pojasnio je da RS predlaže da objekt i imovina bude u vlasništvu onih koji financiraju, odnosno Vijeća ministara BiH, ali da zemljište bude u vlasništvu RS-a te da se da na korištenje na 50 godina, što će biti predmet iznošenja stava Pravobraniteljstva BiH, kao i Vijeća ministara BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close