Ekspanzija turizma

Bh. građani hrle u Njemačku, ali turistički

Gospodarstvo / Flash | 18. 05. 2016. u 12:33 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Za bh. turiste u prošloj godini Njemačka je bila treća najatraktivnija destinacija s 15 posto od ukupnog broja putovanja i odmah nakon Crne Gore (22 ) i Hrvatske (17 posto), istaknuto je danas u Sarajevu na prezentaciji Regionalnog ureda Njemačke turističke zajednice.

Predstavnica Regionalnog ureda Tijana Đuričić pojasnila je da su za bh. turiste najatraktivniji Berlin i Bavarska, te da oni u Njemačku putuju na odmor (26 posto), zbog posla (devet) i iz drugih razloga (64 posto).

Dodala je da je Njemačka kao turistička destinacija u Bosni i Hercegovini najpopularnija među mladima, s obzirom na to da polovina bh. gostiju ima između 15 i 34 godine, dok je turista srednje dobi bilo 37 posto, a starijih od 55 godina tek 14 posto.

Najuobičajenija su duža putovanja, a bh. građani prosječno potroše 36 eura dnevno.

Najveći broj turista iz BiH u Njemačku putuje osobnim automobilom (36 posto), kombi prijevozom (32) i avionom (27 posto).

Đuričić je naglasila da turizam njemačkom gospodarstvu doprinosi više od građevinarstva i automobilske industrije te da taj sektor zapošljava tri milijuna radnika.

Navela je da je malo poznato da je Njemačka kao turistička destinacija na drugom mjestu u Europi, iza Španjolske, a ispred Francuske, sa 79,7 milijuna stranih noćenja u 2015., što je 5,4 posto više u odnosu na godinu ranije.

Za 2016. Njemačka turistička zajednica je u središte svojih svjetskih marketinških aktivnosti stavila tematsku kampanju "Predivan odmor u srcu prirode u Njemačkoj", čiju suštinu čini više od 130 njemačkih parkova prirode.

Njemačka turistička zajednica uvela je novi viralni element, tražilicu odredišta www.germany.travel/enjoy, na kojoj se korisnik različitim mogućnostima filtriranja lako može snaći u turističkim profilima nacionalnih parkova prirode, te na mreži otkriti svoje omiljeno mjesto.

Kopirati
Drag cursor here to close