Neispunjenje obaveza

Bevanda: Ugrožen aranžman s MMF-om

Gospodarstvo / Flash | 02. 12. 2016. u 13:31 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Upravni odbor Uprave za neizravno oporezivanje (UNO) BiH na današnjoj sjednici u Mostaru nije uspio postići suglasnost o Nacrtu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o trošarinama u BiH.

''Bile su predložene izmjene zakona o trošarinama, o trošarinama i dva prateća zakona koji definišu raspodjelu prihoda vezano za namjenske prihode za ceste i autoceste. Nažalost, nismo usvojili ni jedan od zakona'', kazao je nakon sjednice predsjedavajući Upravnog odbora UNO BiH i ministar finacija i trezora Vjekoslav Bevanda.

Pojasnio je da su on i ministri finansija oba entiteta glasali "za", dok su tri stručnjaka (koje imenuje Vijeće ministara BiH i vlade oba entiteta) glasala "protiv". Podsjetio je da su za donošenje neke odluke potrebna minimalno četiri glasa.

''Stručnjaci, eksperti, iznijeli su svoja razmišljanja i negativno se izjasnili prema svemu onome što je predlagala Uprava i ministri financija. Nemamo zakona, ni jednog, ni drugog, ni trećeg. Što se tiče Upravnog odbora i mene, mi smo priču o ovome završili, jer ne možete natjerati nekoga da se izjasni pozitivno'', izjavio je Bevanda.

Ocijenio je kako je neispunjavanjem te strukturalne odrednice ugrožen i aranžman s Međunarodnim monetarnim fondom, kao i ostali kreditni aranžmani.

Kopirati
Drag cursor here to close