Stižu problemi?

Bevanda: Bez aranžmana s MMF-om bit će ugroženi proračuni entiteta i županija

Gospodarstvo / Flash | 27. 03. 2017. u 09:27 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bez aranžmana sa Međunarodnim monetarnim fondom bit će ugroženi proračuni entiteta i županija, upozorio je danas u izjavi za televiziju N1 ministar financija i trezora BiH Vjekoslav Bevanda.

''Na razini  BiH, niti jedna marka ne ide prema proračunu institucija BiH, i onda se smatra da je to neutralan efekt. Ako nije dobro u entitetima, onda ne može biti dobro ni na razini BiH'', pojasnio je.

Kaže da su ekonomija i politika povezani. U pismu namjere koje je poslano, izražena je volja vlada BiH.

''To je rezultat pregovora i dogovora iz reformske agende. Osim novca, tu su stvari koje uvjetuju EBRD i ostali veliki svjetski financijeri. Negativan ishod će imati reperkusije prema ozbiljnim financijerima'', kazao je Bevanda, dodajući da je "sve do nas, ako ispunimo sve ono na što smo se obavezali".

Upitan tko je kriv zbog znaka pitanja kod MMF-a i tko koči aranžmane, kazao je da je Fiskalno vijeće dogovorilo sastanak, a čekalo se dva mjeseca da svi potpišu pismo.

''Gubimo vrijeme olako. Došli smo u situaciju da je zadnji tren. Javljaju se pritisci. Nadam se, bit ću optimist da će sljedeći dani biti oni dani kada će se usvajati stvari koje su dogovorene i potpisane'', rekao je Bevanda za N1.

Kopirati
Drag cursor here to close