Tvornica

Belgijanci pokreću proizvodnju opruga u Tomislavgradu

Gospodarstvo / Flash | 04. 04. 2012. u 12:35 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jučer je u radnom posjetu općini Tomislavgrad stiglo stručno izaslanstvo belgijske tvornice opruga, predvođeno vlasnikom Salvatoreom Biamonteom, koji imaju namjeru pokrenuti tu vrstu proizvodnje u Tomislavgradu, potvrđeno je iz Ureda za odnose s javnošću Općine Tomislavgrad.

Za vrijeme posjeta tomislavgradskoj općini Belgijanci imaju u planu odraditi cjelokupan administrativni posao potreban za pokretanje proizvodnje, a, kako je priopćeno, već je službeno obavljena sudska registracija tvrtke pod nazivom nazvane B-spring.

Također, odrađen je posao s bankama, potpisan ugovor s poduzećem koje će obavljati špediterske poslove, a izabrana je te i lokacija u Stipanjićima kod Tomislavgrada, gdje je vlasnik uzeo u najam bivšu tvornicu za preradu krumpira.

Kako se dalje navodi, belgijsko izaslanstvo imalo je još jedan sastanak u Općini, nakon kojega su zajedno s općinskim načelnikom Ivanom Vukadinom obišli tomislavgradsku Srednju strukovnu školu kako bi se uvjerili da u ovom gradu postoji mjesto gdje se mogu obrazovati budući kadrovi za rad u njihovoj tvornici.

Po informacijama iz Općine, tvornica bi s radom trebala započeti do ljeta, a u prvoj fazi planiran je dovoz i instaliranje strojeva te zapošljavanje desetak radnika.

Inače, Belgijanci u Tomislavgradu planiraju raditi finalnu obradu opruga na način da će iz Belgije dovoziti poluproizvod, koji će nakon obrade ponovno biti vraćen u Belgiju, odakle će biti plasiran na već postojeće tržište u zemljama Europske unije.

Kopirati
Drag cursor here to close