jaja i ostalo

Beč će za Uskrs zaraditi 56 milijuna eura

Gospodarstvo / Flash | 16. 04. 2014. u 10:27 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bečko tržište ovog Uskrsa očekuje odličan promet, a po riječima predsjednice Gospodarske komore Beča (Wirtschaftskammer Wien) Brigitte Jank, u austrijskoj prijestolnici bi od uskršnjih poklona trebala biti ostvarena dobit od 56 milijuna eura, što je pet posto više nego prethodne godine.

Građani Beča će u prosjeku po glavi za poklone potrošiti oko 61 euro, četiri eura više nego za prošli Uskrs.

Najčešće se poklanjaju čokolada i slatkiši (81 posto), uskršnja jaja (64 posto) i igračke (20 posto), ali i cvijeće (14 posto), knjige (13 posto) i odjeća (šest posto).

Više od polovine stanovnika glavnog grada Austrije je mišljenja da su za savršen uskršnji doručak potrebna jaja.

Prema procjenama u Austriji se potroši oko 70 milijuna jaja, od toga oko 10 milijuna u Beču, dok se za bojenje jaja najčešće koristi crvena boja.

Najveći broj Bečlija, točnije 68 posto, Uskrs slavi kod kuće u krugu obitelji, oko 58 posto posjećuje rodbinu, a 50 posto slobodne dane koristi za obiteljski izlet.

Oko 17 posto za Uskrs odlazi na putovanje, od čega 58 posto ostaje u Austriji, 31 posto koristi praznike za obilazak raznih gradova, četiri posto odlazi na jug, a tri posto koristi odmor za odlazak na skijanje.

Ovo su podaci ankete koju je provela firma "makam market research" u službi Gospodarske komore Beča, u kojoj je ispitano 500 građana starijih od 15 godina.

Kopirati
Drag cursor here to close