Eksproprijacija

Autocestama FBiH odobren dalji rad na poddionici Zvirovići - Počitelj

Gospodarstvo / Flash | 29. 04. 2016. u 17:32 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Federalna vlada je usvojila informaciju o stanju projekta dionica autoceste Počitelj - Bijača, poddionica Zvirovići (Međugorje) - Počitelj na Koridoru Vc, te naložila Javnom poduzeću Autoceste Federacije BiH da, u skladu s Procedurama Europske investicijske banke (EIB) i na osnovu ažuriranih financijskih izvještaja, nastavi postupak nabave za izvođenje radova, usluge nadzora i usluge konsultinga na poddionici Zvirovići (Međugorje) - Počitelj, LOT 1 i LOT2.

Zadužena je Federalna uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove da, u roku od sedam dana, definira jasnu i efikasnu proceduru za primjenu člana 31. stav (3) Zakona o eksproprijaciji koju će korisnik eksproprijacije slijediti prilikom podnošenja zahtjeva za prijevremeni ulazak u posjed nekretnina.

Dužna je, također, da poduzme potrebne mjere i pruži stručnu podršku nadležnoj službi Općine Čapljina u okončanju postupaka eksproprijacije.

Autoceste FBiH zadužene su da poduzmu sve aktivnosti potrebne za početak realizacije projekta izgradnje poddionice autoceste Zvirovići (Međugorje) - Počitelj na Koriodu Vc nakon donošenja rješenja Vlade Federacije BiH o prijevremenom ulasku u posjed eksproprisanih nekretnina, priopćeno je iz Službe za informiranje vlade FBiH.

Kopirati
Drag cursor here to close